we make markets. worldwide.

-A +A


Nieuwkomers op de beurs
Féline en Neenah Coldenhove praten over hun verwachtingen.

Féline
Féline is een jong bedrijf uit Amsterdam en levert vilt dat traditioneel is gemaakt van wol én vilt dat is gemaakt van gerecyclede petflessen. In beide gevallen heeft het sterke akoestische eigenschappen; het dempt het geluid aanzienlijk. Hiervan worden door afnemers panelen of schermen van gemaakt en het is ook mogelijk om het met een speciale backing als textiel op de wand aan te brengen. Opmerkelijk is dat bij de productie geen water wordt gebruikt en dus ook geen droogmachines nodig zijn.


Féline staat in hal 4.2 (stand C81) op een gedeelte dat zich specifiek richt op de projectmarkt. 'Het wordt een mooie stand met een grote piramide die met vilt is bekleed', zegt brandmanager Anne-Christine Hartman. Zij hoopt vooral architecten en fabrikanten van akoestische producten te ontmoeten. Als voorbereiding op de beurs worden prospects uitgenodigd en wordt er op social media bekendheid aan de deelname gegeven.

 

Neenah Coldenhove
Neenah Coldenhove komt op Heimtexil met een nieuw product: Texcol®. Dat is een digitaal transfer papier dat industriële bedrukking op natuurlijke vezels mogelijk maakt.

Papierproducent Neenah Coldenhove staat bekend om het produceren van sublimatie transferpapier. Dit is een transferpapier waarmee polyester textiel bedrukt kan worden. Met de introductie van Texcol® boort Neenah Coldenhove een nieuwe markt aan, namelijk het bedrukken van natuurlijke vezels.  Heimtextil wordt gebruikt als internationaal platform voor de introductie, omdat de home textiles markt uitermate geschikt is voor deze toepassing. 

Het papier bestaat uit diverse coatings dat onder andere een hoge print kwaliteit mogelijk maakt. Daarnaast zorgt de pigmentinkt voor een hoge lichtechtheid. Dit is een eigenschap dat essentieel is bij bijvoorbeeld gordijnen en andere home textiles. Daarnaast bespaart de techniek zo'n 25% op inkt vanwege een speciale coating. Volgens marketing manager Federica Valente is Neenah Coldenhove hiermee de eerste in Europa.

Neenah Coldenhove is al sinds 1661 een papierfabriek en staat bekend om haar innovatieve papieroplossingen. Het bedrijf is vooral toonaangevend in de ontwikkeling van digitaal transfer papieren.
Naast het digitale transfer papier is Neenah Coldenhove ook sterk in het maken van allerlei soorten papieren verpakkingen. Te vinden in hal 3.0, J73.TwitterFacebookInstagramLinkedIn

Toolbar-Navigation