we make markets. worldwide.

-A +A


Nieuwkomers op de beurs
Féline en Neenah Coldenhove praten over hun verwachtingen.

Féline
Féline is een jong bedrijf uit Amsterdam en levert vilt dat traditioneel is gemaakt van wol én vilt dat is gemaakt van gerecyclede petflessen. In beide gevallen heeft het sterke akoestische eigenschappen; het dempt het geluid aanzienlijk. Hiervan worden door afnemers panelen of schermen van gemaakt en het is ook mogelijk om het met een speciale backing als textiel op de wand aan te brengen. Opmerkelijk is dat bij de productie geen water wordt gebruikt en dus ook geen droogmachines nodig zijn.


Féline staat in hal 4.2 (stand C81) op een gedeelte dat zich specifiek richt op de projectmarkt. 'Het wordt een mooie stand met een grote piramide die met vilt is bekleed', zegt brandmanager Anne-Christine Hartman. Zij hoopt vooral architecten en fabrikanten van akoestische producten te ontmoeten. Als voorbereiding op de beurs worden prospects uitgenodigd en wordt er op social media bekendheid aan de deelname gegeven.

 

Neenah Coldenhove
Neenah Coldenhove komt op Heimtexil met een nieuw product: dye sublimation paper. Dat is papier dat via hitte afbeeldingen kan maken op natuurlijke vezels.

Papierproducent Neenah Coldenhove speelt in op een tweetal trends; de opmars van digitaal printen en de belangstelling voor natuurlijke materialen. Heimtextil wordt gebruikt als internationaal platform voor de introductie van dye sublimation paper. Hierbij wordt een afdruk op papier door hitte overgebracht op een ander materiaal, in dit geval een ondergrond die is gemaakt van natuurlijke vezels. Volgens marketing manager Federica Valente is Neenah Coldenhove hiermee de eerste in Europa.

Met deze nieuwe techniek hoopt de papierfabrikant potentiële klanten te vinden in Frankfurt. Daarmee wordt gedoeld op de home furnishing markt, zoals leveranciers van kussens en meubelstoffen. Naast het digitale transfer papier is Neenah Coldenhove ook sterk in het maken van allerlei soorten papieren verpakkingen. Te vinden in hal 3.0, stand J73.TwitterFacebookInstagramLinkedIn

Toolbar-Navigation