we make markets. worldwide.

-A +A


Heimtextil A-Z
Alles over Heimtextil. En meer.

Aha-Erlebnis
Inzicht dat je vaak pas krijgt als de beurs voorbij is. Vaak vertaald als: Aha, nu begrijp ik het. Maar het betekent: Hee, wacht eens even. Ik herken dit.

Bier. Niet onbelangrijke drank die in Duitsland veel wordt genuttigd. Ook in Frankfurt. Tijdens de beurs overal verkrijgbaar.

Cotton Council is de Amerikaanse organisatie die katoen en katoenen producten en Amerika promoot. Te vinden in hal 8.0.

Den Haag. Vestiging van de
Messe Frankfurt Nederland. Hier hebben ze alle antwoorden op uw vragen omtrent de beurs.

European Digital Textile Conference. Congres dat op 10 januari wordt gehouden in hal 4.0 over actuele ontwikkelingen in digitaal drukken.

Frankfurt: Financieel hart van Europa. Ook het hart van allerlei textielbeurzen die wereldwijd worden gehouden waarvan Heimtextil de grootste is.

Green Village. Klein specifiek beursonderdeel in hal 8.0 met bedrijven die informatie geven over verantwoord sociaal en ecologisch produceren.

Heimweh: Gevoel dat je krijgt als je weer thuis bent. Je verlangt weer terug naar de beurs, naar Heimtextil. De gedachte dat je daar niet meer bent, doet een beetje pijn.

Interior.Architecture.Hospitality is de titel van een nieuw beursonderdeel in hal 4.2 dat zich richt op de projectmarkt. Er zijn ongeveer 400 deelnemers.

Jacquard. Een al eeuwen bestaande manier van weven waardoor je een hoogteverschil in de stof krijgt. In feite 3D avant la lettre.

Kann ich Ihnen helfen? Neutrale openingszin om iemand aan te spreken die op de stand verschijnt.

Ludwig-Erhard-Anlage 1, het officiele adres van Messe Frankfurt.

Mad about Textiles, zo prijst de beurs zichzelf aan op de site. Ze zijn toch niet gek geworden in Frankfurt?

Nederland. Buurland van Duitsland. Levert een belangrijke bijdrage aan zowel het aantal exposanten als het aantal bezoekers.

Otto Normalverbraucher is het Duitse equivalent van Jan Modaal. Aanwezig op de beurs, maar moeilijk herkenbaar.

Pets: Engels woord voor huisdieren. Onder de naam All about Pets staan er in de Galleria van de beurs een aantal bedrijven die zich speciaal richten op textiel en accessoires voor huisdieren.

QR-code: Was een paar jaar geleden veelbelovend, maar lijkt het toch niet te redden.

Registreren: Doe dit als bezoeker vooraf. Het scheelt tijd, geld en gedoe.

S-Bahn. Het ideale vervoermiddel om snel op het beursterrein te komen. En er weer van weg te geraken.

Theme Park: Ander woord van de trendshow op de beurs, sinds jaar en dag de plek waar de trends voor de toekomst worden getoond. Een prachtige show met producten van exposanten.

Uitnodigen: Moet je nooit vergeten te doen aan al je klanten.

Voorbereiding: Uitbreiding van bovenstaande. Een geslaagde beurs begint met een goede voorbereiding.

Willkommen, Duits woord voor welkom. In het Engels heet het welcome. Staat overal aangegeven bij de ingang van het beursterrein.

X: Cijfer dat je invult als je het niet precies weet. Een x-bedrag voor promotie, een x-bedrag voor vervoer. Handig om dat ruimschoots voor aanvang van de beurs te voorzien van een concreet getal.

Y: Dit blijft altijd een van de moeilijkste letters om iets mee te doen.

Ziyaoğlu Tekstil Hirdavat Gida Kozmetik Tuhafiye Ithalat Ihracat Paz. San. ve Tic. Ltd. is een wel erg lange naam voor deze exposant uit Turkije. Daarom wordt het afgekort tot Ziaoğlu Textil.TwitterFacebookInstagramLinkedIn

Toolbar-Navigation