we make markets. worldwide.

-A +A


Hypermotion: Nieuwe beurs voor verkeers-, logistiek- en transportbranche in Frankfurt
In Frankfurt am Main draaien de voorbereidingen voor een nieuwe vakbeurs op volle toeren:
Ze heet “Hypermotion”, vindt plaats van 20 tot met 22 november 2017 en is het nieuwe platform voor de verkeers-, logistiek- en transportbranche. 
 
Hypermotion concentreert zich op de digitale transformatie. Dat betekent dat grenzen tussen logistiek, mobiliteit, infrastructuur, verkeer en transport verdwijnen en zo nieuwe en geïntegreerde – kortom intelligente – verkeersystemen ontstaan. Alleen zo kan logistiek en mobiliteit de eisen in een digitale tijd vervullen, om overal en altijd beschikbaar te zijn. 
 
Nieuwe ondernemingen en innovatieve start-ups zijn de hoop voor de toekomstige transportbranche. Ze presenteren op Hypermotion 2017 de digitale business modellen van morgen die de branche sneller en efficiënter maken. Het technologie start-up Loadefox uit München presenteert in Frankfurt hoe ze met een intelligente algoritme het dagelijkse werk van vervoerders en transporteurs makkelijker maken. Door het “carpoolen voor vracht“ worden deellasten van deelnemende transportbedrijven optimaal met elkaar gecombineerd. Hierdoor ontstaat minder uitstoot en wordt het rendement groter. Door een platform die dienstverleners en klanten van de logistiekbranche met elkaar verbindt, maakt start-up Mesaic Technology GmbH de communicatie met elkaar makkelijker. Zo kunnen bedrijven aan klanteisen zoals on-demand en same-day delivery voldoen.
 
Maar ook gerenommeerde ondernemingen zoals Deutsche Bahn, Bosch, Microsoft Deutschland, UPS en TÜV zijn op de Hypermotion vertegenwoordigd. Bezoekers kunnen een breed spectrum aan exposanten in zeven productgroepen vinden: Connectivity, Monitoring & Transparency, Data Analytics & Security, Hypermodality, Sustainability, Synchronized Logistics en Smart Regions. 
 
Tijdens de beurs vinden ook meerdere conferenties plaats. Onder andere het gerenommeerde “5. ZEIT Konferenz Logistik & Mobilität“ met het thema “Digitaliserung, Disruption, Dekarbonisieringung“, o.a. met sprekers van ESA. Parallel vindt in het kader van VISION mobility Think Tank round table gesprekkenover connectivity, hypermodality en smart regions plaats. Het complete congresprogramma is te vinden onder: http://hypermotionfrankfurt.messefrankfurt.com/frankfurt/de/besucher/konferenzen.html  
 
Een andere highlight van Hypermotion is de Hypermotion-Lab. Hier zijn scholieren, studenten, start-ups en young professionals bezig met informatie uitwisseling met vakbezoekers binnen het thema “Next Generation Mobility“. Bovendien vindt er ook een carrièredag plaats, waar ondernemingen zich aan de jonge talenten kunnen voorstellen. 
 
Tickets voor de beurs en de conferenties kunnen besteld worden onder: www.hypermotion.event-welcome.de 
 
Links: www.hypermotion.messefrankfurt.com / www.messefrankfurt.nl 


TwitterFacebookInstagramLinkedIn

Toolbar-Navigation